B E T A A L B A R E   M U U R   D E C O R A T I E

D I G I T A L E   S C H I L D E R I J E N   G E P R I N T   O P   D O E K   O F   A L U M I N I U M


 1-2-3  L U I K  C O L L E C T I E 

V I E R K A N T   F O R M A A T   -   M I X  2

 - Eerbetoon aan Louis Armstrong -

USA : 4 augustus 1901 – 6 juli 1971

 Louis Armstrong 

was een Amerikaans jazztrompettist, zanger, acteur en entertainer.

Zijn bijnaam was Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond).

Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond.

Door vrienden en collega's werd hij meestal aangesproken met Pops, een naam die hij zelf ook voor anderen gebruikte

(met uitzondering van Pops Foster, die hij steevast George noemde).

Hoewel zijn carrière begon in de jaren twintig, kennen zelfs huidige generaties hem nog van nummers

als What a Wonderful World, Hello Dolly en It Takes Two to Tango, die hij met zijn karakteristieke, rauwe stem vertolkte.

 

Armstrong beweerde publiekelijk altijd dat hij niet wist wanneer hij jarig was, maar dat hij het altijd vierde op 4 juli (de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag).

 

Armstrong was een telg van een arme familie in New Orleans. Ten tijde van zijn overlijden in 1971

werd hij beschouwd als een van de belangrijkste musici van de twintigste eeuw. In een eerbetoon aan Armstrong zei Bing Crosby 

"Hij was de enige musicus aller tijden, die niet door iemand anders vervangen kon worden". 

Miles Davis zei over hem "Je kunt niets op een blaasinstrument spelen dat Louis niet al gespeeld heeft".

En Duke Ellington zei "Hij werd arm geboren, stierf rijk, en heeft in de tussentijd niemand benadeeld".

 

Zijn talenten als instrumentaal virtuoos omvatten een unieke, eigen stijl van spelen en een buitengewoon talent voor melodische improvisatie.

Als neveneffect van zijn talent ontwikkelde de trompet zich tot solo-instrument binnen de jazz.

 

Zijn zangkunst. Bekend om zijn rauwe, raspende stem was hij ook hier een meester der improvisatie in melodie en liedtekst

om deze aan te passen aan de noden van zijn uitvoering. Beroemd is zijn introductie van het woordeloos vocaliseren, later bekend als scat.

 

Zijn indrukwekkende persoonlijkheid, zowel als entertainer als later als publiek figuur.

Zijn persoonlijkheid was zo sterk dat deze soms zijn bijdragen als musicus en zanger overschaduwde.

Als acteur speelde hij in een aantal bijrollen in Hollywood-producties en was hij de eerste

Afro-Amerikaan die in de Verenigde Staten een nationaal uitgezonden radioprogramma presenteerde.

 O V E R Z I C H T   V A N   D E 

 3 - L U I K  C O L L E C T I E

V I E R K A N T E   S E R I E - M I X  2

801

802

803

804

805

806

807

808

809

810

811

812

813

814

815

816

817

818

819

820

821

822

823

824

De standaard afmeting is 80x80x4cm.

Voor alle andere afmetingen:

Je heb ook de mogelijkheid om een 2-Luik te creëren.

Of je kan ook een '1-LUIK' kiezen.

Afmetingen: 150x100x4cm.

Je kan er ook altijd een draai aan geven...

Afmetingen: 120x80x4cm.

Of dan toch liever een verticaal formaat?

Ook dat kan allemaal.

 H O E   B E S T E L L E N ?

Heel simpel.

Je kopieert het verzoeknummer en dat plaats je in het contactformulier.

Dat is alles.

Dit is geen webshop, maar een website.

Zodat je niet met een robot te maken krijgt maar met mij persoonlijk contact heb.

* * * * * * * *

Daarna bespreken we het gewenst formaat, materiaal en specificaties.

- Doek of Aluminium -

- Links of Rechts gespiegeld. (Enkel voor de bloemen.)

- Met of Zonder baklijst of klassieke lijst.

Kleur baklijst of klassieke lijst. (Wit. Zwart. Naturel.)

En dan hangt jouw Digi-PRainting binnen 4 werkdagen aan jouw muur.

What A Wonderful World.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-801

"What a Wonderful World" is een nummer geschreven door Bob Thiele (als "George Douglas") en George David Weiss. Het werd voor het eerst opgenomen door Louis Armstrong en uitgebracht in 1967 als single. In april 1968 stond het bovenaan de pop-hitlijst in het Verenigd Koninkrijk, maar deed het slecht in de Verenigde Staten omdat Larry Newton, de president van ABC Records, een hekel had aan het nummer en weigerde het te promoten.

La Vie En Rose.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-3-SQR-802

"La Vie en rose" (Frans voor 'Life in pink') is het kenmerkende lied van de populaire Franse zangeres Édith Piaf, geschreven in 1945, gepopulariseerd in 1946 en uitgebracht als single in 1947. Het nummer werd erg populair in de VS in 1950, toen zeven versies de Billboard-hitlijsten bereikten. Deze opnames zijn gemaakt door Tony Martin, Paul Weston, Bing Crosby (opgenomen op 22 juni 1950), Ralph Flanagan, Victor Young, Dean Martin

en Louis Armstrong.

Hello, Dolly.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-803

"Hallo Dollie!" is de titelsong van de populaire musical uit 1964 met dezelfde naam. De versie van Louis Armstrong werd in 2001 opgenomen in de Grammy Hall of Fame. "Hallo, Dolly!" werd voor het eerst gezongen door Carol Channing, die speelde als Dolly Gallagher Levi in de originele Broadway-cast uit 1964. In december 1963 maakte Louis Armstrong in opdracht van zijn manager een demonstratie-opname van "Hello, Dolly!" voor de uitgever van het nummer om de show te promoten. Hallo Dollie! opende op 16 januari 1964 in het St. James Theatre in New York City en werd al snel een groot succes.

On The Sunny Side Of The Street.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-804

"On the Sunny Side of the Street" is een lied uit 1930 gecomponeerd door Jimmy McHugh met tekst van Dorothy Fields. Sommige auteurs zeggen dat Fats Waller de componist was, maar hij verkocht de rechten op het lied. Het werd geïntroduceerd in de Broadway-musical Lew Leslie's International Revue met in de hoofdrol Harry Richman en Gertrude Lawrence. Het werd een jazzstandaard en werd gespeeld door Louis Armstrong, het Nat King Cole Trio, Dave Brubeck, Earl Hines, Benny Goodman, Lionel Hampton, Erroll Garner, Dizzy Gillespie, Art Tatum, James Booker, Count Basie en Lester Young.

Basin Street Blues.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-805

"Basin Street Blues" is een nummer dat vaak wordt uitgevoerd door Dixieland-jazzbands, geschreven door Spencer Williams in 1928 en dat jaar opgenomen door Louis Armstrong. Het couplet met de tekst "Won't you come along with me / To the Mississippi..." werd later toegevoegd door Glenn Miller en Jack Teagarden. De Basin Street uit de titel verwijst naar de hoofdstraat van Storyville, de rosse buurt van het begin van de 20e eeuw in New Orleans, ten noorden van de Franse wijk. In 1897 werd het een rosse buurt.

Blueberry Hill.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-806

" Blueberry Hill " is een populair Amerikaans lied dat in 1940 werd gepubliceerd en het best herinnerd wordt vanwege de rock-'n-roll-versie uit de jaren 50 van Fats Domino. De muziek is geschreven door Vincent Rose, de teksten door Larry Stock en Al Lewis. Het werd zes keer opgenomen in 1940. De opname van Louis Armstrong uit 1949 stond in de Billboard Top 40 en bereikte nummer 29. Het was een internationale hit in 1956 voor Fats Domino en is een rock-'n-roll-standaard geworden. Het bereikte nummer twee gedurende drie weken in de Billboard Top 40-hitlijsten, werd zijn grootste pophit en stond acht niet-opeenvolgende weken op nummer één in de R&B Best Sellers-hitlijst.

C'est Si Bon.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-807

" C'est si bon " ("Het is zo goed") is een Frans populair lied gecomponeerd in 1947 door Henri Betti met de tekst van André Hornez. De Engelse teksten zijn in 1949 geschreven door Jerry Seelen. Het lied is aangepast in verschillende talen. In februari 1948 bood de uitgever het lied aan Suzy Delair aan om te zingen tijdens het eerste Nice Jazz Festival. Ze zong het lied op 28 februari in Hotel Negresco tijdens een jamsessie genaamd La Nuit de Nice waarbij Louis Armstrong aanwezig was; hij hield van het lied. Op 26 juni 1950 nam Armstrong de Amerikaanse versie van het nummer op met Sy Oliver and his Orchestra in New York City. Toen de schijf uitkwam, was het een wereldwijd succes.

Chloé.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-808

Chloé is een Frans-Belgische tv-dramafilm uit 1996, geregisseerd door Dennis Berry, met Marion Cotillard in de titelrol, een 16-jarig meisje dat door haar vriend wordt gedwongen prostituee te worden. De film bevat het nummer "La Vie en Rose" van Édith Piaf, uitgevoerd door Louis Armstrong. Jaren later won Marion Cotillard een Oscar voor het spelen van Piaf in de film La Vie en Rose uit 2007..

When You're Smiling.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-809

"When You're Smiling" is een populair lied geschreven door Larry Shay, Mark Fisher en Joe Goodwin. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1928 en vertoont gelijkenis met de Spaanse Canción "Amapola" van José María Lacalle García. Vroege populaire opnames waren van Seger Ellis (1928), Louis Armstrong (1929) en Ted Wallace & His Campus Boys (1930).

Kiss Of Fire.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-810

El Choclo (redirect from Kiss Of Fire) is een populair lied geschreven door Ángel Villoldo, een Argentijnse muzikant. Naar verluidt geschreven ter ere van en de titel ontleend aan de bijnaam van de eigenaar van een nachtclub, die bekend stond als "El Choclo". Het is een van de meest populaire tango's in Argentinië. Louis Armstrong and His Orchestra nam Kiss of Fire oorspronkelijk op, geschreven door Lester Allen, Robert Hill en Ángel Villoldo in 1952.

A Kiss To Build A Dream On.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-811

"A Kiss to Build a Dream On" is een nummer gecomponeerd door Bert Kalmar, Harry Ruby en Oscar Hammerstein II. In 1935 schreven Kalmar en Ruby een lied genaamd "Moonlight on the Meadow" voor de Marx Brothers-film A Night at the Opera (1935), maar het lied werd niet gebruikt. Hammerstein paste later de tekst aan tot "A Kiss to Build a Dream On" en het werd opgenomen door Louis Armstrong in 1951.

High Society.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-812

High Society is een Amerikaanse muzikale romantische komediefilm uit 1956, geregisseerd door Charles Walters en met in de hoofdrollen Bing Crosby, Grace Kelly en Frank Sinatra. De film werd geproduceerd door Sol C. Siegel voor Metro-Goldwyn-Mayer, en opgenomen in VistaVision en Technicolor, met muziek en teksten van Cole Porter met een muzikale bijdrage van Louis Armstrong.

When It's Sleepy Time Down South.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-813

"When It's Sleepy Time Down South", ook wel bekend als "Sleepy Time Down South", is een jazznummer uit 1931, geschreven door Clarence Muse, Leon René en Otis René. Het werd gezongen in de film Safe in Hell uit 1931 door Nina Mae McKinney en werd het kenmerkende lied van Louis Armstrong, die het tijdens zijn carrière bijna honderd keer opnam. Het nummer wordt nu beschouwd als een jazzstandaard en is opgenomen door een overvloed aan artiesten.

Takes Two To Tango.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-814

"Takes Two to Tango" is een populair lied, geschreven door Al Hoffman en Dick Manning en gepubliceerd in 1952. Twee versies van het lied, door Pearl Bailey en door Louis Armstrong, kwamen in dat jaar in kaart. De opname van Louis Armstrong werd uitgebracht door Decca Records als catalogusnummer 28394. Het bereikte de Billboard Best Seller-hitlijst op 17 oktober 1952, op nummer 28; dit was de enige week op de kaart.

Skokiaan.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-815

"Skokiaan" is een populair deuntje dat oorspronkelijk is geschreven door de Zimbabwaanse muzikant August Musarurwa (1968) in de Tsaba-tsaba bigband-stijl die Marabi opvolgde. Skokiaan (Chikokiyana in Shona) verwijst naar een illegale zelfgemaakte alcoholische drank. In augustus 1954 nam Louis Armstrong "Skokiaan" in twee delen op met Sy Oliver's Orchestra in New York. Deel 1 (de A-kant) is een puur instrumentale versie, terwijl in deel 2 (kant B) Armstrong de tekst laat zingen dat Armstrong een versie opnam met de titel "Happy Africa", dit kan tot nu toe niet worden onderbouwd met zijn discografie. Tijdens zijn rondreis door Afrika ontmoette Armstrong Musarurwa in november 1960.

La Cucaracha.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-816

Tijdens het jazztijdperk bloeide de marihuanacultuur in Noord-Amerika en wordt grotendeels toegeschreven aan het vormen van de "stoner" -cultuur. Terminologie zoals munchies, cotton mouth en greening out wordt genoemd in het werk van Afro-Amerikaanse jazzmuzikanten zoals Louis Armstrong, Stuff Smith en Lucille Bogan. Een "adder" stond bekend als iemand die marihuana consumeert. De term kakkerlak wordt genoemd door Armstrong bij het vertellen van een arrestatie wegens drugsbezit in een biografie van Max Jones en John Chilton, The Louis Armstrong Story.

Moon River.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-817

"Moon River" is een lied gecomponeerd door Henry Mancini met tekst van Johnny Mercer. Het werd oorspronkelijk uitgevoerd door Audrey Hepburn in de film Breakfast at Tiffany's uit 1961 en won een Academy Award voor Best Original Song. Het nummer won ook de Grammy Awards van 1962 voor Record of the Year en Song of the Year. Louis Armstrong nam zijn versie op in 1964.

April In Portugal.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-818

"April in Portugal" is een populair lied, ook wel "The Whisp'ring Serenade" genoemd. De muziek is geschreven door Raul Ferrão met Portugese teksten van José Galhardo als een fado genaamd "Coimbra", over de stad met die naam in 1947.

Louis Armstrong en zijn orkest nam deze versie op 21 april 1953 op.

When The Saints Go Marchin' In.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-819

"When the Saints Go Marching In", vaak simpelweg "The Saints" genoemd, is een traditionele zwarte spiritual. Het is ontstaan als een christelijke hymne, maar wordt vaak gespeeld door jazzbands: dit lied werd inderdaad beroemd opgenomen op 13 mei 1938 door Louis Armstrong en zijn orkest. De oorsprong van dit nummer is onduidelijk. Het is blijkbaar in de vroege jaren 1900 voortgekomen uit een aantal gelijknamige gospelsongs, waaronder "When the Saints Are Marching In" (1896) en "When the Saints March In for Crowning" (1908)

It's Been A Long, Long Time.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-820

"It's Been a Long, Long Time" is een nummer uit het bigband-tijdperk dat een hit was aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, met muziek van Jule Styne en tekst van Sammy Cahn. De teksten zijn geschreven vanuit het perspectief van een persoon die zijn echtgenoot aan het einde van de oorlog thuis verwelkomt. Het nummer werd een standaard met versies opgenomen door Louis Armstrong en zijn orkest in 1964.

I Get Ideas.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-821

"I Get Ideas" is een populair nummer dat door verschillende muzikanten is opgenomen en in een aantal films en televisie-afleveringen is gebruikt. De bekendste versie van het nummer was de opname door Tony Martin. De opname door Louis Armstrong werd opgenomen op 24 juli 1951 en uitgebracht door Decca Records als catalogusnummer 27720. Het bereikte voor het eerst de Billboard-hitlijsten op 24 augustus 1951 en duurde 16 weken op de hitlijst, met een piek op # 13.

Memories Of You.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-822

"Memories of You" is een populair lied over nostalgie [1] met tekst geschreven door Andy Razaf en muziek gecomponeerd door Eubie Blake en gepubliceerd in 1930. Een versie uit 1930, opgenomen door Louis Armstrong met Lionel Hampton, is het eerste bekende gebruik van de vibrafoon in populaire muziek. De opname van Armstrong in 1930 werd beoordeeld door de maandelijkse platenrecensie van het tijdschrift Times naast operaplaten en westerse kunstmuziekplaten van componisten als Bach, Beethoven, Schumann en Ravel.

Jeepers Creepers.

Louis Armstrong

 

Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-823

Kl"Jeepers Creepers" is een populair lied en jazzstandaard. De muziek is geschreven door Harry Warren en de tekst door Johnny Mercer voor de film Going Places uit 1938. Het ging in première door Louis Armstrong en is gecoverd door vele andere muzikanten. Het nummer werd in 1938 genomineerd voor de Academy Award voor Best Original Song, maar verloor van "Thanks for the Memory". Het nummer was opgenomen in de Smithsonian-collectie American Popular Song: Six Decades of Songwriters and Singers uit 1984 en in het album The Songs of Harry Warren uit 1998.ik hier om een tekst te typen.

Don't Fence Me In.

    Louis Armstrong

     

    Verzoeknummer: 1/2/3-MIX-2-SQR-824

    " Don't Fence Me In " is een populair Amerikaans lied geschreven in 1934, met muziek van Cole Porter en tekst van Robert Fletcher en Cole Porter. Leden van de Western Writers of America kozen het als een van de 100 beste westerse liedjes aller tijden. Louis Armstrong verscheen op 23 december 1944 in het Your Hit Parade-programma en zong dit nummer, dat destijds nummer 1 in het land was.

     3-L U I K  V O O R B E E L D E N 

    Standaard afmetingen van een S/M/L 3-luik.

    40x40x4cm.(x3)     60x60x4cm.(x3)    80x80x4cm.(x3)

    Afmetingen van een XL:XXL 3-luik.

       100x100x4cm.(x3)                         120x120x4cm.(x3)

    Zijkanten NIET geprint.

     E X T R A   I N F O 

    Standaard worden de zijkanten van het onderwerp 

    NIET geprint.

    Dit voor een meer

    artistieke uitstraling.

     

    Naar keuze worden de zijkanten van het onderwerp 

    WEL geprint.

    Dit voor een meer een

    decoratieve uitstraling.

    Zijkanten WEL geprint.

    Uiteraard blijf ik niet stil zitten en ontwerp ik met de regelmaat NIEUWE Digi PRaintings.

    Wil je graag op de HOOGTE blijven?

    (Eventueel van een bepaalde collectie?)

     Of heb je een VRAAG?

     

    Stuur me gewoon een berichtje.

    Ik zal je dan spoedig antwoorden.

    Groetjes,

    Peter